Artist Galleri

Abbey Code

Dette motivet er inspirert av både det legendariske Beatles Albumet Abbey Road og til de arkitektoniske Barcode byggene i Bjørvika (Oslo) med rette linjer og sitt moderne og urbane uttrykk.

Vis detaljer

Amy Whinehouse

Winehouse debuterte i 2003 med albumet “Frank” hvor sangen “Stronger Than Me” ble den største hiten.

Vis detaljer

Ashes to Ashes

David Bowie utga i 1980 albumet Scary Monsters hvor Ashes To Ashes var den ledende singelen fra albumet, og ble Bowie’s andre UK nummer 1 singel.

Vis detaljer

Bob Dylan

Bob Dylan er en amerikansk sanger, musiker, komponist og tekstforfatter. Han er er en av rockens viktigste skikkelser og har mottatt en rekke priser, som Nobelsprisen i litteratur i 2016.

Vis detaljer

Bruce Springsteen

Bruce Frederick Joseph Springsteen som han fulle navn er, er en av verdens meste selgende plateartister.

Vis detaljer

Carlos Santana

Carlos Augusto Alves Santana (født 20. juli 1947 i Jalisco i Mexico), best kjent som bare Santana, er en meksikansk-amerikansk musiker og latinrock-gitarist.

Vis detaljer

Cher

Cher er en amerikansk sangartist og skuespiller. Hun slo igjennom i 1960-årene som medlem av duoen Sonny & Cher, sammen med sin daværende ektemann Sonny Bono.

Vis detaljer

David Bowie

David Robert Haywood Jones som hans opprinnelige navn var ble født i London 8. januar 1947.

Vis detaljer

Elton John

Elton John debutalbum, Empthy Sky, utkom i 1969, men gjennombruddet kom året etter med balladen Your Song. Gjennom 70-tallet spilte han mere rockete låter enn det han gjorde i tiårene etter.

Vis detaljer

Elvis

Elvis Aron Presley regnes som den første underholdningsartisten som i kommersiell skala kombinerte vestlig ungdomsopprør med populærkultur.

Vis detaljer

Frank Zappa

Zappa var født i Baltimore, Maryland i 1940. Han var bandleder, gitarist, keyboardist, sanger, komponist og produsent.

Vis detaljer

Freddie Mercury

Freddie Mercury var en britisk vokalist, pianist og låtskriver. I gruppa Queen var han en karismatisk vokalist, og han regnes som en av rockens store ikoner.

Vis detaljer

Girls Just Want To Have Fun

Sangen er skrevet på slutten av 1970 tallet, men er best kjent gjennom versjonen som ble utgitt i 1983 med Cyndi Lauper.

Vis detaljer

Hey Joe

Jimi Hendrix var født i 1942 i Seattle, USA og var en av rockens betydeligste gitarister. Tidlig i 1960 årene spilte han bl.a. med B.B. King, The Isley Brothers, Ike & Tina Turner, Sam Cooke og Little Richard.

Vis detaljer

I'm So Tired

I’m So Tired er den skjulte klassikeren på White Album og det bør ikke forundre noen at det var John Lennon som sto bak både komposisjonen og arbeidstempoet som førte til at det var denne låten det ble brukt minst tid på i studioet.

Vis detaljer

Imagine

Imagine er en av de mest kjente sangene John Lennon skrev som soloartist. Teksten handler om at mennesker burde kunne leve sammen, uansett bakgrunn og er betegnet som hans største musikalske gave til verden.

Vis detaljer

It's Only Rock'n Roll

It's Only Rock'n Roll er et studio album av gruppen The Rolling Stones. Dette albumet ble også en av grunnene til at Mick Taylor forlot bandet.

Vis detaljer

Jahn Teigen

Jahn Teigen var en norsk sanger, låtskriver og underholder født i 1949 i Tønsberg. Gjennom sin karrière i norsk musikk- og underholdningsliv fra 1970 -årene, etablerte Teigen seg som en markant, fargerik og folkekjær artist og rikskjendis i Norge.

Vis detaljer

Janis Joplin

Janis Joplin, født 19. januar 1943, vokste opp i Port Arthur som var en liten by i Texas nær grensen til Louisiana. Det viste seg tidlig at Janis hadde svært spesielle evner.

Vis detaljer

Joe Cocker

Cocker ble født 1944 i byen Sheffield i South Yorkshire. I henhold til ulike familiefortellinger fikk
Cocker sitt kallenavn Joe fra en barndomslek kalt «Cowboy Joe» og fra en lokal vindusvasker som het
Joe.

Vis detaljer

Kim Larsen

Den danske spillemannen Kim Larsen var en folkekjær norgesvenn, men i dette motivet har tendart fanget han i Nyhavn som også mange nordmenn har et nært forhold til.

Vis detaljer

Led Zeppelin

Led Zeppelin var tidligere ei britisk hardrockgruppe dannet i 1968 av gitaristen Jimmy Page, bassisten og keyboardisten John Paul Jones, vokalisten Robert Plant og trommeslageren John Bonham.

Vis detaljer

My Soul

Ooh! My Soul var en frenetisk rockelåt som Little Richard skrev og spilte inn, og som det selvfølgelig ble Paul McCartneys jobb å synge.

Vis detaljer

Paul McCartney

McCartney begynte sin musikkarriere med bandet The Quarrymen (1957–1960), der John Lennon var ubestridt leder og sologitarist.

Vis detaljer

Prince

Prince (Roger Nelson) var en meget produktiv og talentfull musiker som slo gjennom på 80-tallet med hiten “Purple Rain”. Han var en perfeksjonist med flotte sceneshow og brukte ofte kostymer i sine teatralske numre.

Vis detaljer

Private Dancer

Tina Turner, også kjent som Little Ann, er en amerikansk sanger, danser, låtskriver, skuespiller og forfatter.

Vis detaljer

Ringo

Ringo Starr, eller Richard Starkey som er hans opprinnerlige navn, var det sist ankomne Beatles medlemmet. Han erstattet Pete Best som ble veiet og funnet for “lett”.

Vis detaljer

Roger Waters

George Roger Waters født 6. september 1943 er en engelsk musiker, sanger bassist og komponist. I 1965 grunnla han det progressive rockebandet Pink Floyd.

Vis detaljer

Rolling Stones

The Rolling Stones er en britisk rockeband som ble dannet i 1962. Gruppen var i begynnelsen inspirert av amerikansk rhythm & blues, og tok navnet sitt fra en av Muddy Waters låter, Rollin’ Stone.

Vis detaljer

Satisfaction

7. mai 1965 våknet Keith Richards, gitarist i The Rolling Stones, opp midt i natten på Gulf Motel i Clearwater, Florida. Han hadde en melodi i hodet og gitaren lå på sengen ved siden av ham.

Vis detaljer

Sgt.Peppers

Beatles albumet “Sgt. Peppers Lonely Heart Club Band” var en gamechanger i pop/rock verden og Beatles beviste med dette at de var det ledende bandet.

Vis detaljer

Start Me up

Rolling Stones låta “Start Me Up” ble først spilt inn i München i 1975 under innspillingen av Black and Blue albumet.

Vis detaljer

This Boy

Det første man legger merke til på denne Beatles innspillingen er at lyden er merkbart bedre enn på noen tidligere Beatles innspilling.

Vis detaljer