Artist Galleri

Johnny Cash tendart torbjorn endrerud digital artwork

Johnny Cash

NOK 1.350
Motiv Størrelser:

Johnny Cash ble født i Kingsland, Arkansas i 1932. Etter å ha lært seg å spille gitar begynte han å skrive sanger under militærtjenesten i Tyskland på begynelsen av 1950-tallet. Etter avtjent værneplikt bosatte han seg i Memphis for å satse på en musikkarriere.

I 1955 fikk han en audition med Sam Phillips fra Sun Records som signerte Cash, og allerede i 1957 var Cash den beste plateartisten i country- og westernfeltet. Cash, som ofte hadde på seg svarte klær og hadde en opprørsk personlighet, ble kjent som "Man in Black".
Cash sin popularitet avtok på 1960-tallet da han kjempet mot rusavhengighet. Etter sterk oppfordring fra June Carter, som han opptrådte med og som i 1968 skulle bli hans kone, søkte han til slutt behandling. Mot slutten av 1960-tallet var igjen Cash's karriere tilbake på sporet og han ble oppdaget av et bredere publikum.
Hans store turningpoint var albumet "Johnny Cash at Folsom Prison", som ble spilt inn live foran et publikum på rundt 2000 innsatte og oppfølgeren "Johnny Cash at San Quentin" gjorde Cash til en av de absolutt største country artistene, og ble en vokal forkjemper for straffereformen og sosial rettferdighet.
På 1980 og 1990 tallet hadde han vekslende suksess med det han gjorde, men fikk en etterlengtet oppsving da han signerte med American Recordings som var mest kjent for metal- og rap-akter. Men dette gjorde at Cash kunne nå ut til et bredere publikum og en ny generasjon fans.
Cash har mottatt en rekke priser for sin musikk og er medlem av Country Music Hall of Fame og Rock and Roll Hall of Fame.
Cash døde 12. september 2003.

Frakt i Norge

Kostnadsfritt ved henting
Frakt ellers i Norge: Små bilder 250 kr - Store bilder 500 kr
Dimensjon (L x B x H) 0 x 0 x 0 Centimetre
Vekt 0 Kilogram

Du er kanskje interessert i disse produktene