Solgte Malerier

Solgte Malerier

Solgte Malerier

Optimist Jahn Teigen tendart torbjorn endrerud
  • Optimist - Jahn Teigen Maleri
  • Optimist Jahn Teigen tendart torbjorn endrerud

Optimist - Jahn Teigen Maleri

Pris etter valg: Kr 0

Motiv Størrelse: 60 x 60 cm.
Akryl på lin-lerret.
SOLGT av Galleri ER i Sandefjord.

Jahn Teigen var en norsk sanger, låtskriver og underholder født i 1949 i Tønsberg. Gjennom sin karrière i norsk musikk- og underholdningsliv fra 1970 -årene, etablerte Teigen seg som en markant, fargerik og folkekjær artist som ble rikskjendis i Norge.

Han startet i 1965 beatgruppa The Enemies som ga ut et album i 1968. Senere sang han med det engelske bandet The Red Squares og den israelske Lions of Judas før han i 1971 ble sanger i norske Arman Sumpe d.e. som senere ble videreført i Popol Vuh og Popol Ace med tre album utgivelser (1972-1976). I 1977 var Teigen med på å danne komibandet Prima Vera med Herodes Falsk og Tom Mathisen. Trekløveret hadde enorm suksess frem til oppløsningen i 1984.
Som soloartist var Teigen med i en rekke Melodi Grand Prix. Den kansje mest kjente opptreden gjorde han sammen med Inger Lise Rypdal i 1976 da de fremførte sangen Voodoo og Teigen var ikledd skjelett-drakt.
Han medvirket i en rekke musikaler bl.a. oppsetningen av Which Witch i London i 1992.
De siste 14 årene av hans liv bosatte han seg på en gård i Ystad i syd Sverige hvor han fant roen og fortsatte og komponerte. Etter lengre sykdom døde Jahn Teigen 24. februar 2020.

Original maleri
Akryl på lin-lerret
60x60 cm
Inkludert innramming

Handlevogn

Handlekurven er tom

Logg inn i Nettbutikk