Artist Gallery

Shop Now

Paintings

Shop Now

Lifestyle Gallery

Shop Now

Artist Galleri

Søk i Bildegalleri

Bob Dylan tendart Torbjorn Endrerud Billedkunstner

Bob Dylan

NOK 1.500
Motiv Størrelser:

Bob Dylan er en amerikansk sanger, musiker, komponist og tekstforfatter. Han er er en av rockens viktigste skikkelser og har mottatt en rekke priser, som Nobelsprisen i litteratur i 2016.

Bob Dylan vokste opp i Hibbing i Minnesota fra han var seks år gammel. Han slo først igjennom i 1962 som visesanger. Med politisk engasjerte viser som Blowin' In The Wind, Masters Of War og The Times They Are A-Changin' fikk han betydning for den gryende bevisstgjøringen hos amerikansk og vesteuropeisk ungdom. I den første tiden opptrådte han en del sammen med kjæresten Joan Beaz.

Dylan mistrivdes med å bli pådyttet rollen som talsmann for en generasjon. Dette kom blant annet fram under en turné i Storbritannia i 1965, og dokumentarfilmen Dont Look Back (premiere i 1967).

Bob Dylan begynte å eksperimentere med rock, blant annet sammen med gruppa The Hawks, seinere kjent som The Band. En stor del av publikumet hans reagerte negativt til å begynne med, men det musikalske resultatet ble revolusjonerende.

Albumene Highway 61 Revisited (1965), med låter som Like A Rolling Stone og Desolation Row og Blond On Blond (1966) fikk enorm betydning for rockemusikkens videre utvikling. Dette gjaldt ikke minst tekstene, som snudde opp ned på alle begreper om hva rocketekster kunne dreie seg om.

Etter en motorsykkelulykke i 1966 levde Dylan tilbaketrukket i nærmere to år. Da han kom tilbake, var det med en enklere, country-preget stil på John Wesley Harding (1967). Han avslo å delta ved Woodstock-festivalen i 1969, men stilte opp ved festivalen på Isle of Wight samme år.

I 1973 spilte Dylan i filmen Pat Garrett & Billy The Kid, som han også skrev musikk til.

Mot slutten av 1970-årene fikk tekstene til Dylan et kristent, forkynnende preg. Han ble ofte pepet ut av et konsertpublikum som forgjeves ventet på de gamle, kjente sangene.

Albumene i 1980-årene varierte sterkt både i innhold og kvalitet. Heart Of Mine ble en stor hit i Norge i 1981. Dylan turnerte med Tom Petty & The Heartbreakers og med Greatful Dead i 1986–1987. Deretter slo han seg sammen med Tom Petty, George Harrison, Roy Orbison og Jeff Lynne i supergruppa Traveling Wilburys, som ga ut to gode, storselgende album: Volume One (1988) og Vol. 3 (1990).

Dylan spilte på Kalvøyafestivalen både i 1990 og 1991. Senere har han opptrådt i Norge en rekke ganger under sine mange turneer.

Dylan har alltid vært kontroversiell og omspunnet av myter, noe han har bidratt til selv gjennom å framstå som gåtefull og nærmest folkesky. Ingen vil imidlertid bestride at han er en av rockens viktigste skikkelser.

I midten av 1960-årene smeltet han sammen rock, visesang og lyrikk til en ny uttrykksform, og svært mange av sangene han har skrevet, er av tidløs kvalitet.

Bob Dylans innflytelse på andre artister er umåtelig, og et utall sangere og musikere har benyttet seg av hans materiale. The Byrds fikk for eksempel en stor hit med en elektrisk versjon av hans vise Mr. Tambourine Man i 1965. Det er utgitt en mengde bøker om ham, fra reine biografier til omfattende analyser av tekstene hans, som for de flestes vedkommende finnes i bokform.

RAMMEVALG & INNRAMMING

Float glass – standard glass som benyttes til innramming
Artglass AR70 – Glasset er refleksdempende og UV-beskyttende.

Innramming:

  • Standard Innramming av TA3 små bilder i standard målsatt sort 30 m/m treramme. Størrelse på innramming 45x55 cm uavhengig av mål på motiv. Leveres med ett lag hvit passepartout, floatglass og oppheng.
  • Galleri Innrammes med sort eller hvit rettvinklet 30 m/m bred trelist, type 3072. Det kan velges innramming med hvit eller sort passepartout eller to lag hvit (ytter) sort (inner) passepartout. Velg mellom float- eller artglass. Oppheng inkludert.
  • Exclusive Innramming med valgfri Exclusive 40 m/m bred trelist, type. Det kan velges innramming med hvit eller sort passepartout eller to lag hvit (ytter) sort (inner) passepartout.  Exclusive rammelist kommer i 6 fargevalg. Se referansebilde.
  • Velg mellom float- eller artglass.
  • Oppheng inkludert.
tendart rammevalg
Standard og Galleri Rammelist
tendart exclusive rammelist
Exclusive Rammelist
tendart passepartout valg
Passepartout

 

Frakt/Shipping

Kostnadsfritt ved henting
Frakt ellers i Norge: Små bilder 250 kr - Store bilder 350 kr
Dimensjon (L x B x H) 0 x 0 x 0 Centimetre
Vekt 0 Kilogram

Du er kanskje interessert i disse produktene