Nyheter

Nyheter

Nyheter

Billedkunstner Torbjørn Endrerud har i dette motivet portrettert et berømt platecover som de fleste av oss kjenner ved navnet "Abbey Road". Når man sier "de fleste" så er det absolutt ingen overdrivelse, men en desto større ode til The Beatles og nettopp "Abbey Road". Bildet måler 80 x 160 cm og er malt i akryl på linlerret. Bildet finnes i digitalt trykk, nummerert og trykket på høykvalitets kunstpapir, og det kan bestilles som digitalt trykk på lerret. Men akkurat DETTE bildet er one-of-its-kind.

Bildet har igjennom det siste året siden det digitale trykket ble lansert, blitt et meget populært motiv. Billedkunstneren selv forteller litt om ideen og tankene rundt den originale ideen, som han selv kaller en litt absurd ide. Men absurd blir til kunst, og her kan du lese mer om bildet "Abbey Code".

Fra Billedkunstneren Om "Abbey Code"

Hva ser vi i bildet?
Motivet i bilde baserer seg på det ikoniske bildet på omslaget på Beatles albumet Abbey Road og skyline med Barcode bygningene i Bjørvika, Oslo. Egentlig en absurd kombinasjon da Beatles aldri gjestet Norge og da motivene er hentet fra to ulike tidsepoker. Tittelen på bildet ga seg selv; Abbey Code.

Fortell om teknikken i bildet
Som alle tendart bilder er også Abbey Code basert på rette streker og kraftfulle farger. I grunnarbeidet bearbeides motivene digitalt hvor det punkt markeres og derigjenom tegnes rette streker mellom punktene. Det lages således en mengde rammer som fylles med farger. En teknikk som krever blikk, kreativitet og tålmodighet av kunstneren. tendart kaller denne teknikken for wpop da bildene kan kategoriseres til å ligge innunder popart sjangeren.

Hva betyr motivet for deg personlig?
Min store åpenbaring og interesse for musikk kom til meg med The Beatles. Musikken og kulturen rundt var fengende, revolusjonerende og fargerik. Beatles var og er fremdeles, selv den dag i dag, det største bandet som har eksistert. For meg var perioden 1960 og 1970 tallet hvor den beste musikken ble produsert.
Jeg er født, oppvokst og bor i Oslo og føler en sterk tilhørighet til byen. Utviklingen som har skjedd i begynnelsen av dette århundre har gjort hovedstaden attraktiv og arkitektonisk spennende. Det moderne urbane livet tiltrekker menneskene fra både inn-og utland.
Som kunstner kombinerer jeg ofte disse elementene i mine bilder. Abbey Code er en sammensmelting av musikken (Beatles) og det urbane miljøet (Oslo) som har inspirert meg til dette bildet som jeg både har laget som grafisk trykk på papir og lerret samt maleri. Maleriet er malt med akryl farger og måler hele 160x80 cm og er innrammet med en sort svevelist inklusive oppheng.

Hva vil dette maleriet gjøre for kunden og rommet?
Et maleri vil alltid være unikt. Velger du å anskaffe et maleri vil du alltid være trygg på at du eier det eneste maleriet som er nøyaktig slik det du har hengende på veggen.
For den rette vil maleriet av Abbey Code by på en høy kunstnerisk verdi. Bildet innehar flotte detaljer og farger fra to ulike steder og epoker, og hvor gjenkjennelseseffekten er stor. Maleriet vil lyse opp og være et midtpunkt som vil begejstre, ikke bare eieren, men også venner og bekjente.

- tendart billedkunstner Torbjørn Endrerud

Her finner du bildet:

MALERI

DIGITALT TRYKK

Hifi-Klubben Norge inviterer tendart


tendart hos Hifi-Klubben Norge

Se og hør i optimale forhold

Hva er vel bedre enn å nyte en legendarisk The Beatles låt i optimale forhold hos Hifi-Klubben Norge mens du nyter synes av et tendart bilde i samme ånd. Sett deg ned, skru opp lyden og smil. Ta deg en tur til Hifi-Klubben Norge i Marcus Thranes Gate for en opplevelse. Der finner du tendart på veggene.