Nyheter

Nyheter

Nyheter

Etter årelange diskusjoner i Bystyret i Fredrikstad ble det endelig bestemt å bygge bro over elven Glomma for å binde sammen Gamlebyen med Fredrikstad sentrum, med en bro for biltrafikk. Det ble det jo en historie av... Som kunstner Torbjørn Endrerud har foreviget i kunstverket "The Silver Bridge".

Og historien går slik:

Som i mange byggeprosjekter støtte man også på utfordringer under byggingen av broen da det ene brofestet under bygging raste ut i elven. Broen ble rekonstruert og forlenget.
I august 1957 ankom kronprins Olav i kongeskipet Norge og for å åpne broen og være den første som gikk over fra den ene siden til den andre. Broen åpnet for stor vekst i Fredrikstad og har således betydd mye for folket og næringslivet i regionen. Fredrikstad broen som har fått tilnavnet "The Silver Bridge" pga. den massive stålkonstruksjonen og ble i 2008 fredet av riksantikvaren.

(Broen var estimert til å koste kr. 10 mill. Stålet til broen ble bestilt levert av Eggers Stahlbau, Hamburg. Den opprinnelige kontraktssummen var på kr. 2.659.020,-. Den norske representanten for det tyske stålfirmaet firmaet var min far Torbjørn G. Endrerud. Pga. uforutsette utfordringer under byggeperioden ble sluttsummen som Byrådet presenterte i 1962 på kr. 20 mill. De økte utgiftene ble kompensert med bompenger for å kjøre over broen i de første årene.)

Grand Mastiff Art House er et popup kollektiv for kreative sjeler. Noen kaller det også galleri, men vi er litt mer enn det. Vi tilbyr også profilering og media tilpasning for kunstnere som trenger veiledere og plattform for å introdusere sitt arbeid i offentlig rom. Grand Mastiff er en felles plattform, og slik vil vi ha det. Fellesskap.

"The Silver Bridge"

Digital Graphic Artwork
Tilgjengelig i atørrelser
Sendes overalt
Kan hentes/leveres gratis i Oslo
Kan kjøpes på nett eller direkte fra kunstner.

På nett:

https://gallerytendart.com/index.php/nb/dga-livsstil/the-silver-bridge-dga

Direkte fra kunstner:

Torbjørn Endrerud
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
+47 94 12 0000

Studio tendart:
Ekebergveien 243
1166 OSLO

Hifi-Klubben Norge inviterer tendart


tendart hos Hifi-Klubben Norge

Se og hør i optimale forhold

Hva er vel bedre enn å nyte en legendarisk The Beatles låt i optimale forhold hos Hifi-Klubben Norge mens du nyter synes av et tendart bilde i samme ånd. Sett deg ned, skru opp lyden og smil. Ta deg en tur til Hifi-Klubben Norge i Marcus Thranes Gate for en opplevelse. Der finner du tendart på veggene.