tendart bilder er inspirert av 60- og 70-talls musikk og livsstil, og er laget med rette streker og sterke farger. Torbjørn Endrerud - tendart

Kontakt

Adresse:
Studio:
Nordstrand Kulturarena
Ekebergveien 243
1166 Oslo
Norge - Norway
Telefon:
+47 941 20 000
Last ned informasjonen som: vCard

Kontaktskjema

Send en e-post
(valgfritt)

Kunstner Torbjørn Endrerud - Visjonen bak tendart

Når jeg ser tilbake hadde jeg min første store musikkopplevelse med The Beatles utgivelsen "She Loves You" som kom i 1963. Jeg ble fanget av musikken og av bandet som fikk stor innflytelse på ungdomstiden min.
Etter hvert spilte jeg selv i band og utviklet ferdigheter som trommeslager.
Musikk har alltid vært en stor del av mitt liv og jeg er i dag en iherdig lytter og konsertgjenger med eget trommesett i kjelleren.
Ungdomstiden er ikke glemt og titlene på mine malerier og grafiske bilder er hovedsakelig hentet fra Beatles låter.
Lidenskap
Maling og musikken er kunstarter som binder to viktige elementer i mitt liv sammen og som fremkaller mine kreative sider. Både å male og spille musikk er skapende elementer som driver meg.


- Torbjørn Endrerud
tendart


Wpop - tendart stilart med utgangspunkt i de to stilartene Popart og Wpap

Stilarten Wpop

Popart eller popkunst er en kunstretning som utviklet seg som en reaksjon mot den abstrakte ekspresjonismen, som var den dominerende kunstretningen i USA på 1940- og 50-tallet. Denne form for populærkunst henviser til kunstretningens fokus på temaer og teknikker hentet fra masse- og underholdningskulturen. Slik man hadde begynt å kalle populær musikk for pop-musikk, begynte man nå å kalle populær kunst for pop-kunst.


WPAP

Wpap er en annen kunstnerisk stilretning. Den ble popularisert først på slutten av 1990 tallet. Den har vært mest benyttet til portretter og er lett gjenkjennelige med sine skarpe linjer og ville, livlige fargevalg. Torbjørn Endrerud - tendart har kombinert disse to stilarter og betegner sin kunst som «WPOP». Han kombinerer artister, portretter, livsstil i en moderne uttrykksform med rette linjer og djerve farger. Alt med et bakteppe hvor hans sterke kjærlighet til musikk kommer til syne.


Mer om WPOP


Du finner tendart på disse galleriene

Besøk tendarts samarbeidspartnere enten på nett eller i galleri. Finn informasjonen her.